قسمتي از قانون پوشش و آراستگی ظاهر در دانشگاه‌ها PDF چاپ نامه الکترونیک
يكشنبه ۱۰ تیر ۱۳۹۷ ساعت ۰۷:۳۸

پوشش مطلوب، احترام به خویشتن و حفظ حرمت جامعه است.

قسمتي از قانون پوشش و آراستگی ظاهر در دانشگاه‌هاي دولتي، آزاد اسلامي و غیرانتفاعی

قابل‌توجه استادان، دانشجويان، كاركنان و مراجعین محترم دانشگاه آزاد اسلامی مشهد

نظر به اهميت جايگاه حجاب، عفاف و آراستگی ظاهر و رعايت شئونات اسلامي در محيط مقدس علمي و آموزشی دانشگاه، بخشي از دستورالعمل پوشش در دانشگاه‌ها مصوب جلسه 358 شورای عالی انقلاب فرهنگی به شرح ذيل جهت رعايت اعلام مي‌گردد:

مصاديق مورد انتظار براي خواهران و برادران:

1. لباس‌ها همواره باید ساده و آراسته، با وضعیت مناسب و در شأن دانشگاه باشد.

2. مانتو و شلوار و مقنعه براي خواهران مدل اداري و دانشجویی مناسب باشد.

3. استفاده از رنگ‌هاي متعادل كه مناسب شأن و منزلت دانشگاه باشد.

4. کفش‌ها باید ساده و در شأن و منزلت دانشگاه باشد. لذا پوشيدن کفش‌های صندل و دمپایی، پاشنه‌های خیلی بلند (بلای 5 سانتی‌متر)، پوتین‌های بلند (تا زانو) ممنوع است.

5. پوشیدن جوراب ساق دار بارنگ متعادل الزامي است.

6. جواهرات و زیورآلات مورداستفاده در محیط آموزشی باید از مصادیق مجاز (مانند حلقه ازدواج، ساعت) باشد.

7. استفاده از مواد معطر ملایم مجاز است.

مصاديق غيرمجاز خواهران:

1. آرايش صورت و مو به‌طور غیرمتعارف (مثل تاتو لب و چشم)، بافتن مو، درست کردن مو به‌صورت تیغ تیغی و نپوشاندن کامل موی سر، گردن و بدن كه موجب جلب‌توجه ديگران ‌شود.

2. پوشیدن مانتو بالاي زانو، تنگ ، جلوباز، آستين كوتاه، نازک و مدل‌دار ؛ شلوار كوتاه و چسب و نازک (ساپورت) شلوارهایی که تعمداً پاره یا وصله داشته باشد.

3. بلند بودن نامتعارف ناخن‌ها و استفاده از لاک‌هاي جلب‌توجه كننده، ناخن مصنوعی و جواهرات ناخن.

4. استفاده از طلا و جواهرات روي بینی، ابرو، لب و... استفاده از پازیت (زنجیر پا).

مصادیق غیرمجاز برادران:

1. استفاده از کروات و پاپیون و استفاده از زیورآلات نامتعارف.

2. استفاده از لباس‌هاي تنگ و چسبان و نامتعارف و آستین خیلی کوتاه و شلوارهایی که تعمداً پاره و وصله داشته باشند.

3. اصلاح سروصورت به شيوه غربي و گروه‌های انحرافي، بلند بودن مو بیش‌ازحد معمول به‌طوری‌که از یقه لباس پایین‌تر باشد، برداشتن ابرو، تاتو و رنگ کردن مو.

شوراي تخصصي فرهنگي و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامي مشهد